Kuchnia molekularna to jeden z współczesnych kulinarnych trendów zdobywający coraz to większe grono zwolenników. Budzi zainteresowanie, inspiruje. Na szkoleniu „Kuchnia molecoolarna, czyli jak zainteresować ucznia chemią”, mogliśmy się o tym przekonać. Wykorzystując techniki takie jak żelowanie, sferyfikację, zamrażanie ciekłym azotem, można zafascynować uczniów chemią, poprzez tłumaczenie procesów zachodzących podczas przygotowywania np. spaghetti owocowego, bubble tea, kawioru z soku czy nitro lodów. Zajęcia pokazały jak ogromne możliwości mamy jako nauczyciele, aby zaciekawić uczniów chemią.
poniedziałek, 25.08.2025 17:00 19:00 Konferencja Edukacyjna dla dyrektorów i nauczycieli wychowania przedszkolnego ˮStawiam na siebie - o dobrostanie nauczyciela edukacji przedszkolnejˮ (STACJONARNE) |
wtorek, 26.08.2025 12:00 15:00 „Profil absolwenta i kierunki polityki oświatowej państwa w podręcznikach do edukacji wczesnoszkolnej” (STACJONARNE) |
środa, 03.09.2025 12:30 Jak zaprzyjaźnić się z AI i uczyć się rosyjskiego skuteczniej (STACJONARNE) |